Logo d'APDCAT  
Inici Formació Formació, activitats i jornades divulgatives Jornada: Com garantir la privacitat dels ciutadans en les tecnologies de les Smart Cities

Jornada: Com garantir la privacitat dels ciutadans en les tecnologies de les Smart Cities

Data publicació: 29/05/2015

L’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT) organitza aquesta jornada per tractar de la importància de la privacitat en les solucions tecnològiques al voltant de les ciutats intel·ligents, ja que l’ús massiu de les dades personals planteja tota una sèrie de reptes per als gestors de les ciutats, en referència amb la protecció de la informació dels ciutadans.

L’objectiu és que diferents agents implicats, com ajuntaments, sector públic i privat vinculat a desenvolupaments d’experiències Smart City, i experts en protecció de la informació, entre altres, puguin compartir experiències i oferir solucions per millorar el desplegament de les Smart Cities, des de la perspectiva de la protecció de dades personals.

A l’acte hi participaran els ajuntaments de Barcelona, Tarragona i Cambrils, per exposar experiències pròpies i debatre sobre els reptes del desenvolupament de les Smart Cities.

L’Ajuntament de Barcelona explicarà els riscos de seguretat en els tractaments de dades que es fan en els projectes vinculats a “Barcelona Smart City”, fent una especial referència al Big data, l’anonimització i els reptes de futur que s’estan plantejant.

L’Ajuntament de Tarragona se centrarà en el projecte RERUM, basat en el disseny de xarxes per a ciutats intel·ligents des de la privacitat i la seguretat: es parlarà de com obtenir les dades per a aplicacions de ciutats intel·ligents i del ciutadà com a sensor, entre altres temes.

L’Ajuntament de Cambrils parlarà del seu projecte UrbanLab i de l’App seguretat ciutadana i antipànic, que ha desenvolupat i que està centrada en la seguretat personal.

Al llarg de l’acte, també es lliurarà el Premi Protecció de Dades en el Disseny 2015. Aquest premi reconeix honoríficament les aportacions rellevants per a la protecció de la privacitat dels usuaris, en el moment de dissenyar les aplicacions tecnològiques. 

El premi el lliurarà la M. H. Sra. Núria de Gispert, presidenta del Parlament de Catalunya.

L’acte se celebrarà el dilluns 15 de juny de 2015 al Palau del Parlament de Catalunya (Parc de la Ciutadella, s/n), de 09.15 a 13.00 hores.

L’assistència és lliure, però es requereix inscripció prèvia:

Tel. 93 5527800

jornades.apdcat@gencat.cat  

Per a més informació, podeu consultar el programa de la jornada.