Logo d'APDCAT  
Inici Autoritat Benvinguda de la Directora

Benvinguda de la directora

Sigueu benvingudes i benvinguts al web de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades (APDCAT).

A l’APDCAT vetllem per  garantir, en l'àmbit de les competències de la Generalitat, el dret a la protecció de dades personals i d'accés a la informació que hi està vinculada. Informem sobre els drets en aquesta matèria, com s'exerceixen i què s'ha de fer en cas que no es respectin. També assessorem sobre les obligacions que preveu la legislació i controlem que les entitats la compleixin adequadament. En definitiva, hem de garantir els nostres drets, sense oblidar el compliment dels nostres deures.

Així, amb l’objectiu d’apropar i difondre el dret a la protecció de les dades personals, en aquest web trobareu la informació més significativa en matèria de privacitat i protecció de dades a Catalunya, des dels dictàmens que emet l’Assessoria Jurídica sobre consultes plantejades davant l'APDCAT per part d'entitats del nostre àmbit d'actuació, fins a les resolucions de l’Àrea d’Inspecció. També s'hi pot consultar el Registre de protecció de dades de Catalunya i, a més, entre altres qüestions, us informem sobre les activitats que organitzem o en què participem.

D’altra banda, davant l’evolució constant i l’avanç de les noves tecnologies, amb la penetració creixent d’Internet, la millora de les comunicacions de banda ampla, l’expansió de les xarxes socials, etc., es plantegen multiplicitat de qüestions rellevants relatives a la  privacitat i la protecció de les dades personals dels usuaris i usuàries, especialment pel que fa  a les dades dels menors. En aquest àmbit volem centrar especialment la nostra tasca de difusió, per garantir que els joves aprofitin els avantatges d’aquestes noves tecnologies, però coneixent els seus drets i els riscos que comporta  la complexitat d’aquest nou entorn. 

 

Rebeu, doncs, la meva salutació i la meva benvinguda.

Maria Àngels Barbarà i Fondevila
Directora de l’Autoritat Catalana de Protecció de DadesGeneralitat de Catalunya Avís legal - Accessibilitat
© Autoritat Catalana de Protecció de Dades. Reservats tots els drets.
Icona de conformitat amb el Nivell A de les Directrius d'Accesibilitat pel Contingut Web 1.0 del W3C-WAI